About

LettyvanDrie Zelf-2Zo lang als ik me kan herinneren ben ik aan het tekenen, schilderen en krabbelen. Iets anders dan kunstenaar worden kon ik me niet voorstellen.

Kenmerkend voor mijn werk  zijn: Series, Proces, Structuur

    • Series:      Vrijwel al mijn werk is in series. Van een afbeelding maak ik meerdere versies. Zo ontwikkelt één idee zich tot meerdere beelden. Ik werk ook tegelijkertijd aan alle afbeeldingen binnen een serie. Sommige thema’s en ideeën herhalen zich over de jaren heen, of werk ik uit in verschillende technieken.
    • Proces:     Ik werk procesmatig; in stappen. Een bewerking voer ik uit op alle versies. Zo’n bewerking kan heel intuïtief zijn. Aan de hand van het resultaat voer ik de volgende bewerking uit. Bij iedere volgende processtap begin ik nooit bij dezelfde plaat. De ontwikkeling en ook het leren is zo verspreid door de hele serie.
    • Structuur:  Een zichtbare en/of voelbare structuur en de herhaling daarvan in allerlei variaties komt steeds weer terug in mijn werk. Hierin kan ik mijn plezier kwijt in het voelen, het tastbare aspect bij het maken van mijn kunst.

Grafiek

Mijn manier van procesmatig werken sluit heel goed aan bij de grafische technieken. Ik gebruik vooral diepdruk technieken zoals etsen en droge naald. Als het weer lekker, lang zonnig is maak ik Solar Etsen. En ik werk veel met eigengemaakte stencils en hoogdrukplaten om series van monoprints te maken. Bekijk de Portfolio Grafiek om een paar bijzondere series te zien.

Boeken

Ook in mijn boeken werk ik een idee uit over meerdere tekeningen. Ik noem ze tekeningen maar ik gebruik ieder materiaal wat voor handen is, en dat niet te lang hoeft te drogen. En ik werk het liefst in een mooi boek dat ik zelf heb gemaakt en dat niet teveel papier bevat, zodat ik de ideeën bij elkaar houd. Bij het maken van de kaften voor mijn schetsboeken gebruik ik ook weer grafische technieken. En kan ik helemaal los gaan met kleur. Bekijk de Portfolio Boeken om te zien wat ik bedoel.

Textiel

Textiel is een langlopende liefde die met vlagen in mijn werk verschijnt. Het was mijn afstudeerrichting van de kunstacademie.